top of page

Let Your Smile Shine!

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
Diş İmplanları
All on 6 Implant
Zigomatik
Implantlar
Sinus Lifting (Internal / External)

Diş Eti Gülümsemesi Ameliyatı

Gummy Smile.png
Frenektomi
Frenektomy.png
Gingivektomi / Gingivoplasti
gingivectomia.png
Ortodontik Cerrahi
Orthognatic surgery.png
Subperiosteal İmplantlar
Subperiostal.png

İzmir İmplant diş Tedavisi,Fiyatları-Vidalı Diş-Dental Implant-All on 4&6 Implant

B- Diş İmplantı İçeriği

1. Diş İmplant prosedürü sırasında

Diş implantı operasyonları birkaç aşamadan oluşur ve yaklaşık üç ay sürer. Prosedür aşağıdaki aşamalardan oluşur: 

Değerlendirme: Dişlerinizi, diş etlerinizi ve çene kemiğinizi incelemek ilk adım olacaktır. Diş implantını desteklemek için yeterli sağlıklı çene kemiğine sahip olup olmadığınızı belirlemek bu ilk değerlendirmenin en önemli aşamalarındandır.

* Diş implantı işlemine başlamadan önce çene kemiğiniz çok ince veya yumuşak ise kemik grefti veya başka bir operasyon önerilebilir. Diş etlerinizde herhangi bir periodontal hastalık olmamalıdır. Genellikle diş implantı ameliyatı ayakta tedavi şeklinde gerçekleştirilebilir.

Diş İmplantı Yerleştirme: Eğer endosteal diş implantınız varsa; ağız cerrahı diş etini kesecek ve altındaki çene kemiğini ortaya çıkaracaktır. Diş implantı, açılacak derin kemik deliklerine yerleştirilecektir. Kalıcı diş implantı sabitlenene kadar estetik nedenlerle geçici, aktif bir protez ile boşluk kapatılabilmektedir.

 

Subperiosteal implantınız varsa; Diş implantı çene kemiğinizde bir delik açmak yerine üzerine veya üst katına yerleştirilecektir.

 

*Ne tür bir implantınız olursa olsun, biraz şişlik ve rahatsızlık yaşayabilirsiniz. Bu birkaç gün sürebilir. Hastalarımızın çoğu, genellikle diş implantı takıldıktan sonraki gün normal rutinlerine dönebileceklerini anlarlar.

Osseointegrasyon: Diş implantının yerleştirilmesinden sonra, vidanın etrafında yeterince yeni kemik oluşması iki ila altı ay sürebilir. Kelime anlamı "kemikle birleşme" olan osseointegrasyon bu sürecin adıdır. Osseointegrasyon sırasında doğal çene kemiği diş implantını güçlendirecek ve genişletecektir. Bu aşama, onu yerine sabitler ve protezin dişin kökü olarak hizmet etmesini sağlar.

İkinci ameliyatta iyileşme başlığı çıkarılacak ve dayanak dişlere vidalanacaktır. Daha sonra diş eti dokusu dayanak etrafında şekillendirilecektir. Dayanak yerleştirildikten sonra diş etlerinin iyileşmesi için zamana ihtiyacınız olacaktır.

 

*İşlemi takiben ağzınızda herhangi bir rahatsızlık hissederseniz veya aşağıdakileri yaşarsanız diş hekiminize haber verin:

  • Sürekli rahatsızlık

  • Muazzam acı

  • Kan, şişme veya rahatsız edici ısırık

İmplantları korumak için günlük fırçalama ve diş ipi kullanımı yeterlidir. Temizlemek için özel bir alet gerekmez. Bakımı gerçek dişlerinizle aynı şekilde yapılabilir.

Rutin diş kontrollerinizi diş hekiminiz ile planlamayı unutmayın.

Dental İmplant Sıkça Sorulan Sorular

1. Dental implant prosedürü ağrılı mı?

Lokal anestezi yöntemi ile implant yapılacak bölgedeki sinirler uyuşturulur. İmplant yapılırken bu bölgedeki sinirler uyuştuğu için herhangi bir ağrı hissetmezsiniz ancak zaman zaman bu bölgede baskı hissedebilirsiniz. Bu baskı hissi sizi rahatsız etmeyecektir.

2. Diş implantı kalıcı mı?

Diş implantı çene kemiğinin üzerine veya içine yerleştirilir. Eksik diş kökünün yerini alır ve yapay bir diş kökü görevi görür. Prosedür göz önünde bulundurulduğunda, diş implantı kalıcı olarak ağızda kalır.

3. Diş implantları sağlık için iyi midir?

Evet, sağlığınız için iyidir. Dental implant yöntemi güvenilirdir ve diş hekimliğinde 30 yılı aşkın süredir başarıyla uygulanmaktadır. Sağlık durumu iyi olan hastaların çoğunda dental implant uygulamasının önemli komplikasyon riski yok denecek kadar azdır.

4. Diş implantları kimler için uygun değildir?

Diyabet, Parkinson ve MS gibi bazı otoimmün hastalıkları olan bireyler, diş implantları nedeniyle oluşabilecek enfeksiyon gibi komplikasyonlar nedeniyle risk altındadır. Osteoporoz gibi kemik yapısının bozulmasıyla ortaya çıkan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar, diş implantları nedeniyle oluşabilecek komplikasyonlara yol açabilir.

Diş implantı, tüm diş yapısını taklit eden yüksek teknolojili bir yedek diştir. Titanyum bir vida ile diş kökü değiştirilerek yapılır. Gerçek bir diş gibi görünür, hissedilir ve hareket eder. Uygun şekilde bakılırsa ömür boyu dayanabilir. Diş hekimleri tarafından diş implantı bir veya daha fazla dişi değiştirmek ve yenilemek için kullanılır.

 

Diş implant tedavisinden sonra iyileşme sürecine girilir. Hastanın iyileşme süreci sonlandığında yerleştirilen diş implantlarına ''abutment'' denilen diş ataşmanı bağlanmaktadır. Bağlanan bu abutmentler; diş implantlarına taç, köprü ya da hareket edebilen takma dişi yerlerine takmak için kullanılmaktadır.

İmplant tedavisinin sizin için uygun olup olmadığını öğrenmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

1. Dental İmplant Nedir?

2. Dental İmplantların Faydaları ve Avantajları

3. Dental İmplantlar için kimler adaydır?

A - Dental İmplanta Genel Bakış

1. Dental İmplant prosedürü sırasında

1.1. Dental implant prosedürü ne kadar sürer?​

2. Dental İmplant Sonrası Bakım

2.1. Dental İmplant başarısını etkileyen faktörler nelerdir?​

3. Diş İmplantları

3.1. Dental İmplantların dezavantajları nelerdir?

3.2. Dental implant ameliyatından sonra ağrı ne kadar sürer?

B - Dental İmplant İçeriği

1. İzmir, Türkiye'de laminat kaplamanın maliyeti nedir?

C - Dental İmplant Maliyeti

1. Dental implant prosedürü ağrılı mı?

2. Diş implantı kalıcı mı?

3. Diş implantları sağlık için iyi midir?

4. Diş implantları kimler için uygun değildir?

Diş İmplantları Sıkça Sorulan Sorular

İçindekiler

Diş implantları genellikle bir veya daha fazla eksik dişiniz, hasarlı veya çürüyen dişleriniz veya onarılamaz dişleriniz varsa çözümdür. Diş İmplant teknolojisi, köprünüz, kısmi proteziniz veya protezleriniz ağrılıysa yararlı olabilir.

Yetersiz kemiğe, belirli sağlık sorunlarına veya belirli alışkanlıklara sahip hastalar eskiden diş implantı yaptırmaktan men edilirdi. Teşhis ve kemik onarımındaki gelişmeler sayesinde artık çoğu hastaya diş implantı yapılabilmektedir.

Ancak Diyabet, Parkinson ve MS hastalığı gibi bazı otoimmün hastalığı olan bireyler diş implantı sonucu oluşabilecek enfeksiyon gibi oluşabilecek komplikasyonlardan dolayı risk altındadır.

Osteoporoz gibi kemik yapısının bozulması sonucunda oluşan hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar diş implantı sonucu oluşabilecek komplikasyonların oluşmasına yol açabilmektedir.

3. Diş İmplantları için Kimler Adaydır?

Diş İmplantları Kemik Kaybını Önler. Çene kemiğini uyaran diş kökleri (veya diş implantları) olmadığında çenede kemik kaybı meydana gelir. Dişin olmadığı yerde, boşluktaki çene kemiği uyarım eksikliği nedeniyle bozulur. Diş kaybının ilk yılında dental implant yerleştirilmezse, o kemik bölgesi hacminin %25'ini kaybeder ve yıllar içinde kemik kaybı devam eder.

Protezler yavaşça aşındıkları, genellikle gevşedikleri ve kemik sırtına sürtündükleri için kemik kaybını bile hızlandırabilir. Bir dental implant, dişin yanı sıra kökün de yerini aldığından ve çiğneme normale döndüğünden, doğal kemik büyümesi için gerekli uyaranı sağlar.

 

Diş İmplantları bitişik dişleri sabit tutar. Eksik bir dişin neden olduğu boşluk, bitişik dişlerin boşluğa çarpık bir şekilde kaymasına neden olabilir. Bu durum dişlerinizi yerinden oynatır ve ısırmanızı, çiğneme yeteneğinizi ve görünümünüzü etkileyebilir. Ayrıca TME (temporomandibular eklem) ile ilgili sorunlara neden olabilir, ağrı ve baş ağrısına neden olabilir.

Diş İmplantları sizi diş eti hastalıklarından uzak tutmaya yardımcı olabilir. Eksik bir diş boşluğu, yiyecek ve bakteriler için bir tuzak görevi görebilir ve diş eti hastalığına yol açabilir.

Diş İmplantları yüz sarkmasını ve erken yaşlanmayı önleyebilir. Yüz sarkması, eksik dişlerden kaynaklanan kemik kaybının istenmeyen bir etkisi olabilir. Bu değişiklikler kişinin gerçek yaşından çok daha yaşlı görünmesine neden olur.

İzmir, Türkiye'de diş nakli ne kadara mal olur?

Türkiye'de bir diş implantının fiyatı, kliniğin konumu, diş hekiminin deneyimi, vakanın karmaşıklığı ve kullanılan implant türü gibi bir dizi unsura bağlı olarak değişebilir.


İmplantın kendi fiyatına ek olarak, röntgen, tarama veya konsültasyon gibi temel prosedürlerin de ek ücretleri olabilir. Prosedür başlamadan önce diş hekiminden tam bir tedavi planı ve maliyet tahmini istemek ve olası ön ödemeleri onaylatmak çok önemlidir.


Amerika Birleşik Devletleri, Kanada ve Birleşik Krallık gibi diğer birçok ülkeyle karşılaştırıldığında, Türkiye'de diş implantlarının maliyeti genellikle daha düşüktür. En iyi sonuçları garanti etmek için, tanınmış bir diş hekimliği ofisi ve yetenekli bir diş hekimi seçmek çok önemlidir. Diş implantları ile ilgili ele almamızı istediğiniz herhangi bir sorunuz varsa lütfen Dent Glow Klinik İzmir, Türkiye ile iletişime geçin. Size bilgi vermekten memnuniyet duyarız.

C- Dental İmplant Maliyeti

A- Diş İmplantına Genel Bakış

1. Diş İmplantı Nedir?

İmplant tedavisi, eksik dişlerin yerine gerçek diş yapısında olan ve gerçek diş gibi işlev gören yapay dişlerin, diş köklerinin vida gibi direklerle değiştirilmesi sonucu yerleştirilmesi işlemidir. Eksik dişlerin yerine konması için en iyi seçenek "Diş İmplantı "dır. Diş implantında; geleneksel köprü işlemi, eksik dişler dışındaki sağlıklı dişlere herhangi bir zarar vermez. Geleneksel olarak yapılan köprü işleminde eksik olan dişi takmak için boş alana diğer sağlam bitişik dişler zımpara olmaktadır. Eksilen diş bölgesinde kemik içine lokal anestezi ile yerleştirilirler.
İki ana tip diş implantı vardır. Bunlar;

Kök diş implantı (Endosteal İmplant): Bu diş implantı türü çene kemiğine yerleştirilir ve en yaygın türdür.

Subperiosteal Diş İmplantı: Bu tipte diş implantı diş etinin altında çene kemiğinin üstünde olacak şekilde yerleştirilmektedir. Sağlıklı çene kemiğine sahip olmayan veya çene kemiğine implant operasyonu yaptırmak istemeyen hastalar için bu yöntem kullanılmaktadır.

En yaygın diş implant türü Kök diş implantı (Endosteal İmplant) ‘dır. Bu tür genellikle çoğu hasta için uygun olmaktadır. Ancak bu implant türü yapılacaksa postun kaynaşabilmesi için çene kemiğinin iyi ve sağlıklı olmasına ihtiyaç vardır. Bunun sebebide vida şeklinde tutucu direklerin yapay dişin takılacağı çene kemiğine yerleştirilmesidir.
1.1. Diş implant prosedürü ne kadar sürer?

Diş implant tedavinizi tamamlanması için merkezimize size verilen randevular doğrultusunda 2 kez gelmeniz gerekmektedir. Merkezimizdeki ilk randevunuzda 5 gün, ikinci randevunuzda ise 8 gün bulunduğumuz şehirde konaklamanız gerekmektedir. İlk randevuya geldiğinizde diş hekimimiz tarafından diş implantı çene kemiğine yerleştirilmektedir. Daha sonrasında yerleştirilen diş implantının sağlıklı bir şekilde yerleşmesi için implantın yüzeyini diş eti dokunuz ile kaplamaktadır. Sizin kemik dokunuza göre bu iyileşme süreci 3 ila 6 ay arasında olmaktadır.
 
İzmir’e ikinci randevunuz için geldiğinizde durumunuza göre implant köprüsü ya da kuron yerleştirilen implanta takılır ve diş implant tedaviniz bitmiş olacaktır. Eğer diş implanta yapılan kaplama işlemini 3 ila 6 ay ertelemek isterseniz, bu erteleme tedavinizi etkilemeyecek ve sizin için güvenlidir. İkinci randevu tarihi sizin için uygun olan tatil planı tarihlerinize ve bütçeniz doğrultusunda size özel olarak ayarlanacaktır.

2. Diş İmplantları Sonrası Bakım
Diş implantları, uygun şekilde bakımları yapıldığında doğal dişler kadar uzun ömürlü olabilir. İmplantınızdan en iyi şekilde yararlanmanızı ve başarılı bir şekilde iyileşmesini sağlamak için aşağıdaki bakım sonrası kılavuzunu derledik.

Dental implant anında bakım

İmplantınız yerleştirildikten sonra kendinizi daha iyi hissettiğiniz anda gidebilirsiniz. Anestezinin etkisi geçene kadar dinlenmeniz gerekebilir. Çoğu implant lokal anestezi altında yerleştirilir; ancak genel anestezi veya sedasyona ihtiyacınız varsa ve araba kullanamıyorsanız, başka birinin sizi eve götürmesi gerekecektir.

Tedavi gördükten sonraki gün normal programınıza devam edebilmeniz gerekir. Çoğu insan işine dönebilir, ancak yoğun egzersiz gibi aşırı yorucu şeylerden kaçınmalısınız.

Ayrıca küçük bir kanama da yaşayabilirsiniz, ancak bu bir veya iki gün sonra duracaktır. Bu tamamen normaldir. İmplantınızı kaplayan nemli bir gazlı bezi ısırmayı deneyebilirsiniz. Kanama durmazsa veya kötüleşirse, yardım için diş hekiminize başvurun.

İmplantınız iyileşirken yapmanız gereken önemli şeyler:
  • Tedaviden sonra en az bir hafta boyunca diyetinizi yumuşak gıdalarla sınırlandırmaya çalışın.
  • Ağzınızı olabildiğince hijyenik tutun.
  • Tedaviden 24 saat sonra ağzınızı önerilen gargara ile her gün en az üç veya dört kez çalkalayın (diş hekiminiz size bir öneri verecektir)
  • Diş hekiminiz tarafında önerilen antibiyotikleri belirtildiği şekilde almalısınız.
  • Herhangi bir ağrıyı hafifletmeniz gerekiyorsa, parasetamol veya ibuprofen gibi reçetesiz satılan bir ağrı kesici almalısınız.
 
Diş implantından sonra, yapmamanız gereken önemli şeyler:
  • İlk 24 saat boyunca sıcak yemek ve içecekler tüketmemelisiniz.
  • E-sigara gibi herhangi bir şey veya pipet kullanmamalısınız.
  • Ameliyattan sonra, birkaç gün boyunca çok ağır işler yapmaktan kaçının.
  • İmplantınıza temas etmemelisiniz.
  • İyileşme sürecini yavaşlatabileceğinden, en az iki hafta boyunca alkol veya sigara içmemelisiniz.
     
2.1. Dental implant başarısını etkileyen faktörler nelerdir?

Dental implant başarısını etkileyen bazı faktörler bulunmaktadır. Bunlar; Dişeti hastalığı, sigara içmek, Yetersiz çene kemiği, kötü ağız hijyeni, tıbbi durumlar olarak özetlenebilir.

En önemli kriterlerden biri sağlıklı diş etine sahip olunmasıdır. İmplant tedavisinde çene kemiğine ve diş etine müdahale de bulunduğundan burada gelişebilecek enfeksiyon tedavi başarısını olumsuz etkileyebilir. İmplant tedavisine başlanmadan önce diş eti hastalığının tedavisi oldukça önem arz etmektedir.

İkinci olarak sigara içmek diş etine giden kan akışını engelleyerek tedavide iyileşme sürecini yavaşlatır ve tedavisinin başarısını olumsuz etkileyebilir. Bunun yanında başarılı bir prosedür implantı desteklemek için yeterli bir çene kemiğinin olmasına bağlıdır. Tedaviden sonra iyi bir ağız hijyeni uygulama da diş implantı başarısında oldukça önemlidir.

3. Diş İmplantları Komplikasyonları

Dental implantların başarı oranı %98'dir ve bu dental implantların %97'si uzun vadede kalıcıdır. Bununla birlikte, zaman zaman komplikasyonlar meydana gelebilir ve implant başarısızlığına yol açabilir. En tipik 6 dental implant sorunu vardır. Gevşek implant, enfeksiyon, kanama, mikro hareket, alerjik reaksiyon, sinir ve sinüs hasarı.

3.1. Diş İmplantının dezavantajları nelerdir?

Her tıbbi müdahalede olduğu gibi, diş implantlarının da dezavantajları vardır;
 
  • İmplant bölgesinde enfeksiyon oluşması
  • Komşu dişin kök ucunun zarar görmesi
  • İmplant bölgesindeki damarlarda yaralanma ve kanama gelişimi
  • Diş implantının aşırı gerilim veta basınç sonucu kırılması
  • İmplant bölgesinde uyuşma hissi
  • Kemik emilimini engelleyen ilaçların kullanımı sonucu implantın kaynaşmaması
     
3.2. Diş implantı ameliyatından sonra ağrı ne kadar sürer?

Diş implant ameliyatı sonrası 7 gün kadar ağrı yaşayabilirsiniz. Ameliyattan 3 ila 7 gün sonrasında implant bölgesinde ağrı hissi ilk günlere göre azalacak ve az acı verici olacaktır.
3.3. Diş implant ameliyatı sonrası ne kadar ağrı normaldir?
​İmplant bölgesinde oluşan ağrı hissine ek olarak bu bölgede şişlik, itihaplanma ve morarma olabilmektedir. Genellikle hastalarda diş implant ameliyatından 48-72 saat sonra bu bölgede ağrı hissi artmaktadır. Ancak sonrasında ağrı hissi azalmakta ve az acı verici olacaktır.

Diş İmplantları doğal dişler gibi işlev görür. Diş implantının en büyük avantajlarından biri tam çiğneme gücünü geri kazandırmasıdır. Çoğu hasta doğal dişleri ile implant dişleri arasındaki farkı anlayamaz. Onunla tamamen normal bir şekilde yemek yiyebilir ve normal bir şekilde dişlerini fırçalayıp diş ipi kullanabilirler.

 

Diş İmplantları ömür boyudur. Bir diş köprüsü sadece yaklaşık 10 yıl dayanabilirken, diş implantları ömür boyu dayanabilir. Diş implantı titanyumdan yapılır ve çene kemiği ile bütünleşir. Biyouyumludur, yani toksik değildir ve vücut tarafından reddedilmez.

2. Diş İmplantlarının Faydaları ve Avantajları
bottom of page