top of page

Gülüşünüz Parlasın!

  • Instagram
  • Facebook
  • Youtube
  • LinkedIn
Diş İmplanları
All on 6 Implant
Zigomatik
Implantlar
Sinus Lifting (Internal / External)

Diş Eti Gülümsemesi Ameliyatı

Frenektomi
Gingivektomi / Gingivoplasti
Ortodontik Cerrahi
Subperiosteal İmplantlar

Dent Glow Klinik İzmir, Türkiye'de Ortodontik Cerrahi-Düzeltici Çene Cerrahisi-Ortodontik Cerrahi Sunuyor

Cerrahi ortodonti için iyi bir aday olup olmadığınızın belirlenmesi, bir ortodontist ve bir ağız ve çene cerrahı tarafından kapsamlı bir değerlendirme yapılmasını gerektirir. Genel olarak, aşağıdaki durumlarda cerrahi ortodonti uygun bir seçenek olabilir:
 

Ciddi çene kayması:

Üst ve alt çenelerinizin boyutunda veya konumunda sadece diş telleriyle düzeltilemeyecek önemli bir uyumsuzluk varsa cerrahi ortodonti önerilebilir.
 

Çiğneme veya konuşma zorluğu:

Çenenin yanlış hizalanması çiğneme veya düzgün konuşma yeteneğinizi etkiliyorsa, ağız fonksiyonunuzu iyileştirmek için cerrahi ortodonti önerilebilir.

5.  Ortodontik tedavinin yan etkileri nelerdir?

Ortodontik tedavi, ister geleneksel diş tellerini, ister şeffaf plakları veya cerrahi ortodontiyi içersin, bazı yan etkilere sahip olabilir. İşte en yaygın yan etkilerden bazıları:
 

Ağrı ve rahatsızlık:

 Diş telleri ve hizalayıcılar, özellikle takıldıktan veya ayarlandıktan sonraki ilk birkaç gün içinde bir miktar rahatsızlığa neden olabilir. Cerrahi ortodonti, işlemden sonra daha belirgin ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir.
 

Ağız yaraları:

Diş telleri ve hizalayıcılar, özellikle yanaklara, dudaklara veya dile sürtündüklerinde ağzın iç kısmında tahrişe ve yaralara neden olabilir.
 

Beslenme düzeninde değişiklikler:

Ortodontik tedavi sırasında diş tellerine veya plaklara zarar gelmesini önlemek için bazı gıdalar yasak olabilir. Cerrahi ortodontiden sonra hastaların bir süre yumuşak veya sıvı bir diyet uygulaması gerekebilir.

 

Konuşma güçlükleri:

 Özellikle tedavinin ilk aşamalarında diş telleri veya plaklarla konuşmaya alışmak biraz zaman alabilir.

 

Ağız hijyeni zorlukları:

 Diş telleri ve plakalar dişlerin düzgün bir şekilde temizlenmesini zorlaştırabilir, bu da çürük ve diş eti hastalığı riskini artırabilir.

 

Kök rezorpsiyonu:

 Bazı durumlarda, diş telleri veya plakların uyguladığı basınç nedeniyle diş kökleri kısalabilir. Bu nadir görülen bir yan etkidir ve genellikle önemli değildir.

 

Alerjik reaksiyonlar:

 Bazı kişiler diş tellerinde veya plaklarda kullanılan malzemelere karşı alerjik reaksiyon gösterebilir, ancak bu da nadirdir.

Herhangi bir endişe veya yan etkiyi, tedaviniz boyunca rehberlik ve destek sağlayabilecek ortodontistinizle görüşmeniz önemlidir. Uygun bakım ve dikkatle, ortodontik tedavinin çoğu yan etkisi etkili bir şekilde yönetilebilir.

İzmir, Türkiye'deki Dent Glow Kliniği'nde deneyimli ve kalifiye diş hekimlerimiz, diş düzensizliklerini düzeltmek için bir tedavi seçeneği olarak ortodontik cerrahi sunmaktadır. Ortodontik cerrahi genellikle diş teli veya plak gibi geleneksel ortodontik tedavilerle düzeltilemeyen daha ciddi vakalar için önerilir.

Yetenekli diş hekimlerimiz çene hizasızlığı veya maloklüzyon (yanlış hizalanmış dişler) gibi sorunları düzeltmek için gelişmiş cerrahi teknikler kullanır. Her hastayla ayrı ayrı çalışarak özel ihtiyaç ve hedeflerine yönelik özelleştirilmiş bir tedavi planı oluşturuyoruz.

Ortodontik cerrahi veya sunduğumuz diğer diş tedavileri hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, lütfen Dent Glow klinik'teki uzman diş hekimlerimizle iletişime geçerek bir konsültasyon planlayın. Sağlıklı ve güzel bir gülümsemeye ulaşmak için en iyi tedavi planını belirlemenize yardımcı olabiliriz.

1. Cerrahi ortodonti nedir?

Ortognatik cerrahi olarak da bilinen cerrahi ortodonti, ciddi veya karmaşık diş problemlerini düzeltmek için diş teli ve çene cerrahisi kullanımını içeren bir diş tedavisi türüdür. Genellikle çene veya dişlerin hizalanmasıyla ilgili sorunları düzeltmek için kullanılır; bu da kişinin konuşma, yemek yeme ve düzgün nefes alma yeteneğini etkileyebilir.

Cerrahi ortodonti genellikle üst ve alt çenelerinin boyutunda veya konumunda önemli bir tutarsızlık olan hastalar veya tek başına diş telleriyle düzeltilemeyen çene ve diş sorunlarının bir kombinasyonuna sahip olanlar için önerilir. Ameliyatın kendisi tipik olarak bir ortodontist ile işbirliği içinde bir ağız ve çene cerrahı tarafından gerçekleştirilir.

Ortognatik cerrahi (cerrahi ortodonti) prosedürü tipik olarak birkaç adım içerir:
 

Teşhis ve tedavi planlaması:

 Ortodontistiniz ve ağız ve çene cerrahınız diş durumunuzu değerlendirecek ve bir tedavi planı geliştirecektir. Bu, ameliyattan önce dişlerinizi hizalamak için ortodontik tedaviyi içerebilir.

 

Anestezi:

 Ameliyattan önce, işlem sırasında rahat olmanızı sağlamak için genel anestezi alacaksınız.

 

Kesiler:

 Cerrahınız çene kemiklerine erişmek için diş etlerinizde kesikler açacaktır.

 

Çeneyi yeniden konumlandırmak:

 Cerrahınız herhangi bir yanlış hizalamayı düzeltmek için çene kemiklerinizi yeniden konumlandıracaktır. Kemikler vidalar veya plakalar kullanılarak yerine sabitlenebilir.

 

Kesiği kapatmak:

 Çene kemikleri yeniden konumlandırıldıktan sonra, kesiler dikişler kullanılarak kapatılacaktır.

 

İyileşme:

 Anestezinin etkisinin geçmesi için bir süre iyileşme odasında kalacaksınız. Ameliyattan sonra ağrı kesici ilaçlarla kontrol altına alınabilecek bir miktar şişlik ve rahatsızlık yaşayabilirsiniz.
 

Takip:

 Cerrahınız, diyet kısıtlamaları, ağız hijyeni ve ağrı yönetimi dahil olmak üzere ameliyat sonrası bakım için talimatlar verecektir. Ayrıca ilerlemenizi izlemek ve gerektiğinde tedavinizi ayarlamak için ortodontistiniz ve cerrahınızla takip randevularınız olacaktır.

Genel olarak, ortognatik cerrahi prosedürünün tamamlanması birkaç saat sürebilir. Gözlem ve iyileşme için hastanede kalmayı gerektirebilir. Ancak sonuçlar, ciddi veya karmaşık diş sorunları olan hastalar için ağız fonksiyonunu, görünümünü ve genel yaşam kalitesini iyileştirerek hayat değiştirici olabilir.

4. Ortognatik Cerrahi İşlem Basamakları

2. Cerrahi ortodontinin faydaları nelerdir?

Cerrahi ortodonti, ciddi veya karmaşık diş problemleri olan hastalar için çeşitli faydalar sağlayabilir. İşte başlıca faydalardan bazıları:

İyileştirilmiş ağız fonksiyonu: Cerrahi ortodonti, çene ve dişlerin yanlış hizalanmasını düzelterek hastanın konuşma, yemek yeme ve düzgün nefes alma yeteneğini geliştirmeye yardımcı olabilir.
 

Daha iyi görünüm:

Cerrahi ortodonti, dişlerin ve çenelerin hizalanmasını düzelterek hastanın yüz simetrisini ve genel görünümünü iyileştirebilir.
 

Geliştirilmiş öz saygı:

Dişlerin ve yüzün görünümünü iyileştirmek hastanın kendine güvenini ve öz saygısını artırabilir.
 

Diş problemleri riskinde azalma:

Cerrahi ortodonti yoluyla diş problemlerinin düzeltilmesi diş eti hastalığı, diş çürüğü ve diş kaybı gibi ağız sağlığı sorunlarının gelişme riskini azaltabilir.
 

Yaşam kalitesinde iyileşme:

Cerrahi ortodonti, ağız fonksiyonunu, görünümünü ve özgüvenini iyileştirerek hastanın yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir.

Cerrahi ortodonti daha kapsamlı ve karmaşık bir diş tedavisi şekli olsa da, ciddi veya karmaşık diş sorunları olan hastalar için önemli faydalar sağlayabilir. Bir ortodontist veya ağız ve çene cerrahı ile yapacağınız konsültasyon, cerrahi ortodontinin sizin için doğru seçenek olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

6. Ortognatik Cerrahi Ameliyat Öncesi ve Sonrası Talimatlar

Ortognatik cerrahi (cerrahi ortodonti) için ameliyat öncesi talimatlar şunları içerebilir:
 

Diş temizliği:

Ortodontistiniz enfeksiyon riskini azaltmak için ameliyattan önce diş temizliği yapılmasını önerebilir.

 

Açlık:

Midenizin boş olduğundan emin olmak için ameliyattan önce belirli bir süre yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız istenebilir.

 

İlaçlar:

Cerrahınız, ameliyattan önce kaçınmanız gereken ilaçların yanı sıra hazırlanmak için almanız gereken ilaçlarla ilgili talimatlar verebilir.

 

İyileşme için planlama:

Ameliyattan sonra sizi eve bırakacak ve iyileşme döneminiz boyunca günlük işlerinizde size yardımcı olacak birini ayarlamanız gerekebilir.

Ortognatik cerrahi için ameliyat sonrası talimatlar şunları içerebilir:

 

Ağrı tedavisi:

Cerrahınız ameliyattan sonra herhangi bir rahatsızlığı yönetmek için ağrı kesici ilaç reçete edebilir.
 

Diyet:

Ameliyattan sonra belirli bir süre sıvı veya yumuşak gıda diyeti uygulamanız gerekebilir.

 

Ağız hijyeni:

Cerrahınız, dişlerinizi nasıl fırçalayacağınız ve diş ipi kullanacağınız da dahil olmak üzere ameliyattan sonra ağzınızı nasıl temiz tutacağınıza dair talimatlar verebilir.
 

Faaliyet kısıtlamaları:

Ameliyattan sonra belirli bir süre boyunca egzersiz veya ağır kaldırma gibi belirli faaliyetlerden kaçınmanız gerekebilir.
 

Takip randevuları:

İlerlemenizi izlemek ve tedavinizi gerektiği gibi ayarlamak için ortodontistiniz ve cerrahınızla muhtemelen birkaç takip randevunuz olacaktır.

Sorunsuz ve başarılı bir iyileşme sağlamak için cerrahınızın talimatlarını yakından takip etmek önemlidir. Talimatlarla ilgili herhangi bir sorunuz veya endişeniz varsa, bunları cerrahınız veya ortodontistinizle görüştüğünüzden emin olun.

7. Cerrahi Ortodonti Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Cerrahi ortodonti için iyileşme süresi nedir?

 

Cerrahi ortodonti için iyileşme süresi, ameliyatın kapsamına ve hastaya bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, hastalar birkaç hafta boyunca işten veya okuldan uzak kalmayı bekleyebilir ve bir süre kısıtlı bir diyet izlemeleri gerekebilir.
 

Ameliyattan sonra diş teli veya plak takmam gerekecek mi?

 

Evet, dişlerinizin düzgün bir şekilde hizalanmasını sağlamak için ameliyattan önce ve sonra muhtemelen diş teli veya plak takmanız gerekecektir.
 

Cerrahi ortodonti tedavisi ne kadar sürer?

 

Cerrahi ortodonti için tedavi süresi, ameliyatın kapsamına ve hastaya bağlı olarak değişebilir. Genel olarak, tedavi birkaç aydan bir yıl veya daha uzun sürebilir.

Tedavi süreci tipik olarak kapsamlı bir değerlendirme ve teşhis, dişleri hizalamak ve çeneyi ameliyata hazırlamak için ameliyat öncesi ortodontik tedavi, cerrahi prosedürün kendisi ve ısırığın ince ayarını yapmak ve optimum sonuçları sağlamak için ameliyat sonrası ortodontik tedavi dahil olmak üzere çeşitli aşamaları içerir. Cerrahi ortodonti uzun ve karmaşık bir süreç olsa da, genellikle hastanın ağız fonksiyonlarında, görünümünde ve genel yaşam kalitesinde önemli gelişmeler sağlayabilir.

Solunum problemleri:

 Bazı durumlarda, çenenin yanlış hizalanması, cerrahi ortodonti ile iyileştirilebilecek solunum güçlüklerine neden olabilir.
 

Yüz asimetrisi:

 Çenenin yanlış hizalanması yüzde belirgin asimetriye neden oluyorsa, görünümünüzü iyileştirmek için cerrahi ortodonti önerilebilir.
 

Dudaklarınızı kapatamama:

 Dişleriniz ve çeneleriniz düzgün hizalanmazsa, dudaklarınızı tam olarak kapatmak zor olabilir. Bu durum ağız kuruluğuna, konuşma güçlüklerine ve cerrahi ortodonti ile düzeltilebilecek diğer sorunlara yol açabilir.

Ancak herkes cerrahi ortodonti için uygun bir aday değildir. Yaş, genel sağlık durumu ve diş probleminin ciddiyeti gibi faktörler değerlendirme sürecinde dikkate alınacaktır. Ayrıca, tedavi süreci uzun ve karmaşık olabilir ve hastanın zaman, çaba ve iyileşme açısından önemli bir çabada bulunmasını gerektirebilir.

Seçeneklerinizi, diş durumunuzu değerlendirebilecek ve cerrahi ortodontinin sizin için en iyi tedavi yöntemi olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilecek deneyimli bir ortodontist veya ağız ve çene cerrahı ile görüşmeniz önemlidir.

bottom of page